2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Dievinu kinietišką virtuvę.Patinka man ten viskas ir sultingos vištienos ir daržovės. Tad vis ekeperimentuoju namie ir atrandu naujų skonių, kurie viliote vilioja gaminti dar kartą. Ši vištiena pamėgta ypač !


        1 vištienos krūtinėlės

       3 jaunų nedidelių svogūnų
     2 skiltelių česnako

      gabalėlio imbiero (apie 4 cm.)
     0,5  raudonos paprikos
     80 g. šviežių ar šaldytų žirnelių
    50 g. anakardžio riešutų
    2 v. šaukštų sojos padažo
   1 1/2 v. šaukšto aliejaus (saulėgrąžų ar alyvų)
     2 a. šaukštelių sezamo aliejaus


Aliejų kepimui įkaitinkite keptuvėje sudėkite susmulkintus  česnakus, imbierą bei supjaustytus svogūnus bei apkepkite keletą sekundžiųpastoviai maišant. Vėliau sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai jąpamarinuojame sojos padaže) ir apkepinkite kol vištiena taps apkepusi , vėliau sudėkite pjaustytą papriką bei maišant dar pakepinkite keletą
minučių, sudėkite žirnelius bei riešutus. Maišant dar pakepinkite apie 2 minutes
Visai pabaigoje  supilkite sojos padažą ir  sezamų aliejų. Skanaus.

1 komentaras: