2014 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Įdarytos datulės

Artėjant savaitgaliui dažnai susiburiame su draugais, su artimaisiais  jaukiai pavakaroti . Tad siūlom pasigaminti skanų užkandį ! Puikiai tiks prie vyno taurės . Ir puikiai papuoš stalą .Ir išties retas  , bet begalo skanus derinys !



6 datulės
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
1 šaukštas fetos sūrio
1 česnako skiltelė
1 apelsinas
50 ml romo
Šaukštas nutarkuotų apelsino žievelių


Apelsiną nuplauname, nutarkuojame jo žievelę, o iš vaisiaus išspaudžiame sultis. Apelsino sultis ir žieveles sumaišome su romu .Datules labai gerai nuplauname ir valandai pamerkiame į apelsinų sulčių ir romo mišinį . Fetą sumaišome su išspausto česnako skiltele .Sūrį supjaustome. Nusausiname datules ir dedame į vidų  šiek tiek fetos ir ant viršaus mėlynojo pelėsių sūrio .Būtinai prieš tiekiant į stalą atšaldome, puošiame rozmarino lapeliais.

1 komentaras: