2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Keksas




3 kiaušiniai
200g kvietiniai miltai
200 g cukraus
50 ml pieno
20 g kakavos
150g žemės riešutų
100 ml aliejaus
Cukraus pudra
Šaukštelio kepimo miltelių



Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite su cukrumi. Baltymus  gerai išplakite iki putų.  Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.Riešutus paskrudinti orkaitėje  ir padalinkite perpus,pusę pasilike užbarstymui ant kekso viršaus  Į tešlą sudėkite dalį  riešutų ir sudėkite baltymus ir išmaišykite . Kepimo formą ištepkite sviestu (galima ir aliejumi)

. Tešlą  reikia padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į kepimo formą ,kitą dalį sumaišykite su kakava ir supilkite ant viršaus. Pabarstykite likusiais  riešutais.  Kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje.  Kai iškeps ataušinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą