2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Trapus obuolių pyragas

Neįsivaizduojam  rudenio be obuolių pyrago. Savaitgalį, kai namie vakare susirenka visi namiškiai- kogero nėra nieko tobuliau, o šiltą obuolių pyrago kvapą su arbatos puodeliu. Tiesiog ištiesti kojas ir mėgautis rudeniu. Mes labai mylim rudenį, tą beprotiškai spalvingą metų laiką , kai gražiai lapai ščiaža po kojomis, kai lietus barbena į palangę, kai spalvų paletė maloniai džiugina širdį . Tad metas kepti obuolių pyragą, užsikaisti arbatos ir susitikti su draugais ar tiesiog su šeima ramiai vakare pasimėgauti ! 

Pyragas tikrai nesudėtingas, lengvai paruošiamas ir kvepiantis vaikyste ! 

Pyragui reikės:
250 g sviesto
10 šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
600 g obuolių
cinamono šaukštelis


Sutarkuojam sviestą. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišome, suminkome tešlą ir padedame į kamerą valandai laiko atšalti.
Obuolius supjaustome. Kiaušinio baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą tarkuojame su tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasiliekame užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavę tešlą sudedame obuoliukus, užpilame suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuojame šiek tiek tešlos. Kepame 180 c orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus !


6 komentarai:

  1. Esu tokį kepusi, man be galo patiko. Rudeninis pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm... neatsisakyčiau gabalėlio . Būtinai savaitgalį kepsim :-) Kad namai kvepėtų jaukumu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būtinai bus išbandytas! Traukiu į BŪTINA PASIGAMINTI sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai bus isbandytas :) Gardziai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. megstu obuoliu pyragus ir butinai iskepsiu,toki,paragausim! skaniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti